Odis volleybal kortenhoef

Scheidsrechters

Een volleybalwedstrijd kan niet zonder scheidsrechters en zaalwachten. Scheidsrechters en zaalwachten bij ODIS zijn vrijwilligers en meestal spelers uit de seniorenteams. ODIS is altijd op zoek naar meer (vrijwillige) scheidsrechters, zeker omdat er meer jeugdteams dan seniorenteams zijn.

Wat doet een scheidsrechter?
Een scheidsrechter zorgt ervoor dat een wedstrijd eerlijk wordt gespeeld volgens de spelregels.

De spelregels
Op de website van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) staan in hoofdlijnen de spelregels uitgelegd en kun je het spelregelboek downloaden. Klik hiervoor op de volgende link: NeVoBo Spelregels. Tevens staan hier de regels voor het invullen van het wedstrijdformulier.

De wedstrijdformulieren
In principe verzorgt de wedstrijdsecretaris de wedstrijdformulieren. Wanneer deze verhinderd is (iig op maandag vroeg in de avond en op dinsdags), zal de scheidsrechter worden gevraagd om deze taak over te nemen. Klik op de volgende link voor een instructie wat te doen in deze situaties: Wat te doen als de wedstrijdsecretaris is verhinderd

Scheidsrechter worden?
Ben je geïnteresseerd om ook scheidsrechter van ODIS te worden of heb je nog vragen? Stuur dan een email naar scheidsrechters@odis.nl.

ODIS op Facebook